Prosta sałatka z dynią, rukolą, szpinakiem oraz serem cheddar

21 września, 2013

We wczorajszym pośpiechu całkowicie zapomniałam, że mam dla Was jeszcze bardzo prostą sałatkę – prosta, bo można do niej dołożyć masę innych składników, takich jak: ser gorgonzola, orzeszki, cząstki pomarańczy, szynka parmeńska… Także do wyboru do koloru :)

składniki: 3 cząstki pieczonej dyni, garstka rukoli, garstka szpinaku, cheddar starty na nożu do sera, szczypta świeżo mielonego pieprzu, szczypta soli, 2 łyżeczki oliwy aromatyzowanej czosnkiem, suszonymi pomidorami i bazylią, 2 łyżki soku z pomarańczy

wykonanie: Na talerzu układamy rukolę ze szpinakiem. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię, starty cheddar. Całość skrapiamy sokiem z pomarańczy, oliwą aromatyzowaną oraz świeżo zmielonym pieprzem i solą. Opcjonalnie dodajemy ser gorgonzolę, szynkę parmeńską, orzeszki i cząstki pomarańczy.

Autor Bloga

Monika

Pasjonatka dobrej kuchni, dobrej muzyki i sztuki. Wieczna studentka, chwilowo architektury i urbanistyki :) Wcześniej (przez chwilę) polonistyki. Niewydana pisarka, skryta malarka. Mam nadzieję, że przyszła właścicielka firmy projektowej.

Komentarze