Spaghetti z pesto mediterraneo

24 sierpnia, 2013

Bardzo często spotykam się z makaronem podawanym z pesto bazyliowym, pesto rosso, rzadko natomiast widuję przepisy z pesto mediterraneo, czyli pesto śródziemnomorskim.

składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti
składniki na pesto mediterraneo: 1/3 szkl. suszonych pomidorów z oliwy, 1 ząbek czosnku, 1 upieczona papryka, 1/2 szkl. startego parmezanu, 2 łyżki sera ricotta, 1/3 szkl. oliwy aromatyzowanej ostrą papryką, sól, pieprz do smaku

wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Składniki na pesto prócz parmezanu wrzucamy do blendera i dokładnie miksujemy. Parmezan pod koniec za pomocą łyżki łączymy z powstałą masą. Ugotowany makaron mieszamy z porcją pesto i gotowe :)

Autor Bloga

Monika

Pasjonatka dobrej kuchni, dobrej muzyki i sztuki. Wieczna studentka, chwilowo architektury i urbanistyki :) Wcześniej (przez chwilę) polonistyki. Niewydana pisarka, skryta malarka. Mam nadzieję, że przyszła właścicielka firmy projektowej.

Komentarze