Fusilli z sosem z pomidorów i tuńczyka

2 stycznia, 2013

W dalszym ciągu trzymając się, że ma być lekko, a smacznie na dzisiejszy obiad przypadł makaron Fusilli z sosem z pomidorów, a raczej przy tej porcji z pomidora oraz tuńczyka.

składniki (porcja widoczna na talerzu): 70g makaronu Fusilli, 1 pomidor, 2 łyżki tuńczyka w sosie własnym, 1/2 płaskiej łyżeczki masła, sól, pieprz, tymianek, mielone chili, 1 ząbek czosnku

wykonanie: Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Z pomidora ściągamy skórkę, kroimy w kostkę. W rondelku rozgrzewamy masło i przekładamy pomidora. W międzyczasie kiedy pomidor zacznie się dusić dodajemy 2 łyżki tuńczyka oraz czosnek. Całość dusimy przez chwilkę na mniejszym ogniu i przyprawiamy solą, pieprzem, chili oraz tymiankiem.

Autor Bloga

Monika

Pasjonatka dobrej kuchni, dobrej muzyki i sztuki. Wieczna studentka, chwilowo architektury i urbanistyki :) Wcześniej (przez chwilę) polonistyki. Niewydana pisarka, skryta malarka. Mam nadzieję, że przyszła właścicielka firmy projektowej.

1 Komentarz