Jajka faszerowane surimi oraz serkiem kremowym

20 maja, 2014

W moim rodzinnym domu przyjęło się już, że jeżeli przyrządza się jajka faszerowane to z reguły jest to farsz pieczarkowy. Zmieniam powoli tą tradycję wprowadzając chociażby jajka faszerowane surimi, tak jak w poniższym przepisie:

składniki: 4 jajka ugotowane na twardo, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki serka kremowego śmietankowego, sól, pieprz, kilka paluszków krabowych, szczypiorek, opcjonalnie sos Worcestershire

wykonanie: Jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka i przekładamy je do miseczki. Do żółtek dodajemy posiekane w kostkę paluszki krabowe, majonez, serek oraz przyprawy. „Łódeczki” z białek wypełniamy powstałym farszem. Całość posypujemy szczypiorkiem.

Autor Bloga

Monika

Pasjonatka dobrej kuchni, dobrej muzyki i sztuki. Wieczna studentka, chwilowo architektury i urbanistyki :) Wcześniej (przez chwilę) polonistyki. Niewydana pisarka, skryta malarka. Mam nadzieję, że przyszła właścicielka firmy projektowej.