Grillowana kanapka z dwoma serami

20 maja, 2014

Nawet kotlety schabowe, nie muszą być już nudne! Warto je wykorzystać jako główny składnik grillowanej kanapki. Wystarczy tylko dołożyć ulubione dodatki i już pyszna kanapka gotowa. Mi najbardziej dzisiaj odpowiada wersja z dwoma serami – radamerem oraz srebrzystym lazurem. Do tego jeszcze pyszna zielona sałatka… i jedzonko gotowe!

składniki (na porcję): obsmażony na rumiano kotlet schabowy, puszysta bułka lub angielski muffin, starty ser radamer, srebrzysty ser lazur, opcjonalnie cebulka pokrojona w plastry, musztarda dijon

wykonanie: Bułkę lub muffina dzielimy na pół – spieczone strony będą teraz stanowić wewnętrzną część kanapki. Jedną ze stron smarujemy cienko musztardą, wykładamy część startego sera radamer, dodajemy kotlet schabowy, na którym układamy pokruszony ser lazur oraz pozostałą część sera radamer. Opcjonalnie można kanapkę przełożyć cebulą. Na wierzchu układamy drugą część bułki, po czym przekładamy kanapkę na grilla i dokładnie grillujemy w dwóch stron.

Autor Bloga

Monika

Pasjonatka dobrej kuchni, dobrej muzyki i sztuki. Wieczna studentka, chwilowo architektury i urbanistyki :) Wcześniej (przez chwilę) polonistyki. Niewydana pisarka, skryta malarka. Mam nadzieję, że przyszła właścicielka firmy projektowej.

Komentarze