Grilled sandwich AWOKADO, CHEDDAR, EMMENTALER, SPINACH

16 września, 2013

Mam nadzieję, że podobnie do mnie lubicie grillowane, zapiekane kanapki z dodatkiem sera… Ja je uwielbiam! Dzisiejsza kanapka została wygrillowana, a raczej wysmażona na grillowej patelni i podana z domowym majonezem.

składniki na 1 porcję: 2 kromki chleba tostowego z ziarnami, plasterek sera emmentaler, plasterek sera cheddar, kilka plasterków awokado, kilka listków szpinaku, opcjonalnie majonez, kilka kropli oleju

wykonanie: Rozkładamy kromki chleba. Na jednej układamy: ser emmentaler, szpinak, awokado, ser cheddar i nakrywamy drugą kromką pieczywa. Na patelni grillowej rozgrzewamy olej i wysmażamy kanapkę z dwóch stron, dociskając w trakcie smażenia. Przed podaniem można posmarować majonezem.

Autor Bloga

Monika

Pasjonatka dobrej kuchni, dobrej muzyki i sztuki. Wieczna studentka, chwilowo architektury i urbanistyki :) Wcześniej (przez chwilę) polonistyki. Niewydana pisarka, skryta malarka. Mam nadzieję, że przyszła właścicielka firmy projektowej.

Komentarze